privé zakelijk

Rekam verbindt.

  • MET GLASVEZEL MIST U NIKS MEER

Aanleg glasvezelnetwerk in buitengebied Krimpenerwaard officieel van start

Krimpenerwaard, augustus 2019

Op maandag 2 september gaat officieel de eerste schop in de grond van het glasvezelnetwerk van GlasDraad Krimpenerwaard. In samenwerking met netwerkbeheerder Rekam werd in februari van dit jaar een vraagbundeling gestart in het buitengebied van de gemeente. Doordat ruim 54% van de bewoners en ondernemers zich inschreef, kreeg de komst van het glasvezelnetwerk groen licht. Zo kunnen aangemelde bewoners in het buitengebied straks genieten van razendsnel internet. Eerder sloot GlasDraad al succesvolle campagnes af in onder meer het Groene Hart, Flevoland en de Haarlemmermeer.


Plaats van handeling op 2 september is de Bilwijkerweg in Stolwijk. Onder meer de lokale ambassadeurs en vertegenwoordigers van Rekam, GlasDraad, de gemeente Krimpenerwaard en de uitvoerende aannemer zullen aanwezig zijn bij de symbolische eerste graafhandeling. Daarna zal in de komende periode de basisinfrastructuur in de grond worden gelegd, zodat op den duur alle aangemelde woningen kunnen worden aangesloten.

2019: HET JAAR VAN DE AANLEG

Na een lange periode van voorbereiding, een introductiecampagne en de technische inspectie van de aannemer staan alle seinen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk op groen. Vanaf 2 september zal de aanleg van het glasvezelnetwerk in volle gang zijn. GlasDraad Krimpenerwaard en Rekam verwachten dat alle aangemelde adressen nog voor de zomer van 2020 gebruik kunnen maken van hun razendsnelle nieuwe internetverbinding. Bewoners die zich niet hebben aangemeld kunnen nog achteraf instappen, maar omdat de aannemer hier speciaal voor terug moet komen gebeurt dit wel op basis van een offerte.