privé zakelijk

Rekam verbindt.

  • Rekam Glasdraad Krimpenerwaard

Joint Venture RekamGlasDraad opgericht voor aanleg glasvezel in kernen van de Krimpenerwaard

Stichting Rekam en GlasDraad B.V. hebben 2 juli hun samenwerking officieel vastgelegd met de oprichting van de Joint Venture RekamGlasDraad. De Joint Venture heeft als eerste daad ook een overeenkomst met KPN getekend. KPN gaat haar diensten leveren over het netwerk van de Joint Venture RekamGlasDraad in de Krimpenerwaard. RekamGlasDraad is inmiddels gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in de Krimpenerwaard. Meer dan 90% van bewoners heeft al voor glasvezel ingetekend.

Cas Disse, interim directeur van Rekam, is blij met de stappen die nu gezet zijn. “Als eigenaar en beheerder van het coax- en glasvezelnetwerk door heel Midden-Holland streeft Rekam naar een toekomstvast en open infrastructuur om bewoners en ondernemers de beste dienstverlening te garanderen. Rekam heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om deze ambitie waar te maken, waarbij gecontroleerd en per gebied het bestaande coaxnetwerk wordt vervangen door glasvezel. Hierbij is de samenwerking met GlasDraad een belangrijke stap voor Rekam. Met het netwerk van Rekam GlasDraad krijgen bewoners ook toegang tot meerdere bekende providers, zoals Trined en Solcon, die diensten gaan leveren over het open netwerk van RekamGlasDraad in de Krimpenerwaard, naast de al bestaande leveranciers Rekam en Caiw.

GlasDraad-directeuren Pieter van Grunsven en Annette Gremmen zijn zeer verheugd met de samenwerking met Rekam en haar bestuur. “In goed overleg met het bestuur en de directie gaan we glasvezel uitrollen om zo een antwoord te hebben op de toenemende vraag naar bandbreedte bij consumenten en zakelijke gebruikers. Die ambitie past heel goed bij de lange termijn focus van GlasDraad. Wij zijn ervan overtuigd dat we als joint venture partners elkaar maximaal versterken en de netwerkverglazing de komende jaren mogelijk kunnen maken.”

Over de Stichting Rekam

Stichting Regionale Kabeltelevisie Midden-Holland (Rekam) is de beheerder van het kabel- en glasvezelnetwerk in Midden-Holland, waarop verschillende providers hun internetdiensten aanbieden. Rekam sluit woningen, bedrijven en verenigingen aan op glasvezel en beheerd een uitgebreid coax netwerk.

Over Glasdraad B.V.

GlasDraad is opgericht met de ambitie om bewoners en ondernemers in de kleine dorpen, buurtschappen en het buitengebied toegang te geven tot een supersnelle, betrouwbare én betaalbaar glasvezelnetwerk. Gesteund door de beursgenoteerde investeringsmaatschappij TINC en met volop expertise en ervaring in eigen huis als het gaat om de uitrol en aanleg van glasvezel in heel Nederland.