privé zakelijk

Rekam verbindt.

DIGITALE- EN HD- TELEVISIE

Met een kabel aansluiting van Rekam heeft u toegang tot een ruim aanbod aan televisie- en radio zenders, deze worden op verschillende manieren doorgegeven en zijn dus met verschillende soorten apparatuur te ontvangen. Hieronder volgt een kort overzicht van de meest gebruikte apparatuur, voor uitgebreid advies verwijzen wij u naar uw radio- en televisie-handelaar.

HD-TV

HD staat voor “High Definition” en wil zeggen dat het beeldsignaal meer beeldpunten en dus meer detail heeft dan het traditionele televisiesignaal. (“Standard Definition” of SD). (bron: consumentenbond) HD-televisie is een vorm van digitale televisie met de hoogste kwaliteit, de Rekam geeft de meest bekeken zenders door in HD-kwaliteit.

Digitale Televisie via de kabel (DVB-C)

DVB staat voor “Digital Video Broadcasting” is een internationaal aanvaarde open standaard voor digitale televisie. De standaard kan ook worden gebruikt voor digitale radio. De DVB-standaard kent in Nederland drie versies die het meest gebruikt worden, te herkennen aan de toevoeging achter DVB. Voor kabeltelevisie wordt de toevoeging DVB-C gebruikt, DVB-S is voor de schotelantenne en DVB-T voor land ontvangers.

Digitale Televisie toestellen

hd

Alle nieuwe TV-toestellen zijn geschikt voor de ontvangst van digitale televisie, een losse ontvanger is dan niet nodig. Wij adviseren u om bij de aanschaf van een nieuwe TV te controleren of het toestel is uitgerust met een ingebouwde digitale kabelontvanger (DVB-C). Als dat het geval is raden we u aan om uw vakhandelaar te laten demonstreren dat het digitale Rekam-pakket op uw nieuwe TV te ontvangen is.
Om de digitale zenders in HD-kwaliteit te ontvangen moet het TV-toestel specifiek geschikt zijn voor HD ontvangst, laat u goed adviseren bij aanschaf van nieuwe apparatuur.

Losse Kabeldecoder

digitale_tuner

Door een losse digitale kabelontvanger (DVB-C) op uw analoge televisie aan te sluiten, kunt u beschikken over het complete Rekam-pakket. Als u nog in het bezit bent van een oude digitenne (DVB-T) decoder dan kunt u deze op de kabel aansluiten en 18 populaire zenders ontvangen. Bij nieuwe aanschaf adviseren wij een DVB-C decoder vanwege hogere beeldkwaliteit.
Deze DVB-C kabelontvangers zijn via de vakhandel verkrijgbaar. Er bestaat een grote variatie in losse kabeldecoders: van decoders bedoeld om alleen televisie te kijken tot decoders die meerdere zenders kunnen opnemen en zelfs het beeld kunnen pauzeren.
Om de digitale zenders in HD-kwaliteit te ontvangen moet de decoder en/of televisie toestel specifiek geschikt zijn voor HD ontvangst, laat u goed adviseren bij aanschaf van nieuwe apparatuur.

Digitale Televisie module (CAM CI+)

cam-ci

Met een DVB-C-tuner ingebouwd in uw tv-toestel kunt u digitale televisie via de kabel ontvangen. Handig, want je hebt met zo”n ingebouwde DVB-C-tuner geen extra afstandsbediening en losse decoder meer nodig. Dat vermindert de dradenboel bij je tv aanzienlijk. Daarnaast is een DVB-C tuner vaak ook nog eens geschikt voor HD (Hoge Definitie). De Rekam geeft het basispakket onversleuteld door, dit betekent dat een smartcard niet nodig is en bij een ingebouwde DVB-C tuner geen CAM CI+ module nodig is.