privé zakelijk

Rekam verbindt.

Over Rekam

Binnenhuisinstallatie

Rekam biedt hoogwaardige signalen aan op de wandcontactdoos, soms ook wel Abonnee Overname Punt (AOP) genoemd. De bekabeling binnen in de woning is de verantwoording van de abonnee. Bij Rekam maakt het in principe niet uit hoeveel televisie- of radio-toestellen u wilt aansluiten. Omdat bij het aansluiten van één of meerdere toestellen er altijd sprake is van binnenbekabeling en/of binnenhuisapparatuur is het ook van belang dat deze apparatuur van goede kwaliteit is. Op deze manier kunt u ongestoord genieten van de verschillende televisie en radio programma’s. Via de pagina ondersteuning kunt u zien waar u onder andere terrecht kunt voor de aanschaf van goedgekeurde materialen.

Installeren

Ontvangstproblemen kunnen ontstaan door verouderde snoertjes of onjuiste aansluitingen binnenshuis. Is dat bij u het geval, dan is het raadzaam om in huis eerst te zorgen voor juiste bedrading en aansluitingen. Kijk ook eens op www.kabelkeur.nl hier vindt u informatie over de meest voorkomende oorzaken van storing binnenshuis en de bijbehorende oplossing. Soms is een storing eenvoudig op te lossen door de stroomstekker van de digitale ontvanger uit het stopcontact te nemen en deze na 10 seconden weer terug te plaatsen in het stopcontact. Het helpt ook vaak om de digitale ontvanger eens opnieuw te programmeren.
Gebruik voor ontvangst het liefst een televisie met een ingebouwde DVB-C tuner of een losse digitale ontvanger, ustelt deze apparatuur als volgt in:
Frequentie: 210.000
Symbol rate: 6875
Netwerk ID: 4683

Voor de ontvangst van HD zenders heeft u een HD televisie met een HD digitale ontvanger nodig. De HD ontvanger zal zelf de HD zenders opzoeken.

Storingen

Er komen steeds meer signalen in de ether. Jaren geleden zijn in Nederland de DVB-T (Digitenne) uitzendingen begonnen en in 2013 is LTE (4G) gestart. Sind kort is zelfs 5G al in gebruik! De 5G signalen zullen op steeds meer plaatsen in bedrijf gesteld worden. Storing in televisie signalen (uitval, blokjes) kan worden veroorzaakt door instraling (interferentie) van deze nieuwe signalen. In de afgelopen jaren heeft Rekam zich hierop voorbereid en er voor gezorgd dat tot aan de wandcontactdoos (AOP abonnee overgave punt) in de woning het kabelnet voldoende beschermt is tegen deze instraling. Achter de AOP bevindt zich de binnenhuisinstallatie. Aan de daarin gebruikte materialen en montage zullen steeds hogere eisen gesteld moeten worden om instraling te voorkomen. Zo nodig zullen aansluitkabel, splitters/verdelers, ontvangers, enz, vervangen moeten worden en ook is een zorgvuldige montage van de materialen vereist. De aanschaf van deze materialen hoeft geen grote investering te zijn en kan een hoop ergernis voorkomen. U kunt voor deze materialen onder andere terecht bij uw lokale radio- en televisie-leverancier.

Favorieten

U kunt uw decoder of digitale TV zo instellen dat zenders die niet of weinig bekeken worden overgeslagen worden tijdens het schakelen, dit wordt favorieten genoemd en is zeer eenvoudig in te stellen door de handleiding van uw toestel te volgen.
Bent u in het bezit van een Humax IR-C Fox? Dan kunt u de handleiding hier downloaden.

Handleidingen

Voor het aansluiten en instellen van een decoder van het merk Humax kunt u een handleiding hier downloaden.
Voor het instellen van een software update voor decoders van het merk Humax kunt u een handleiding hier downloaden.