privé zakelijk

Rekam verbindt.

foto's diensten interactieve televisie

VEEL GESTELDE VRAGEN

1. Wanneer wordt mijn woning op glasvezel aangesloten?
Rekam wil graag alle woningen in Midden-Holland aansluiten op haar glasvezelnetwerk. Zodra we weten wanneer we de woningen in uw buurt gaan aansluiten, ontvangt u hiervan schriftelijk bericht.

2. Wat kost een glasvezelaansluiting?
Woont u in een gebied of buurt dat valt binnen een glasvezelproject van Rekam? Dan wordt de kabelaansluiting in uw woning kosteloos vervangen door een aansluiting op het bestaande glasvezelnetwerk van Rekam. Woont u buiten een dergelijk gebied, maar wilt u toch glasvezel tot in uw woning? Vraag dan een offerte aan via info@rekam.nl

3. Moet ik nieuwe kabels trekken als ik glasvezel heb?
Nee, wanneer uw woning is aangesloten op het glasvezelnetwerk van Rekam, hoeft u alleen nog maar een abonnement af te sluiten bij een glasvezelprovider om te genieten van alle mogelijkheden.

4. Hoe zeg ik mijn oude abonnement op?
De meeste providers bieden een opzegservice of overstapservice. Dit betekent dat uw nieuwe provider uw oude abonnement voor u opzegt. Heeft de nieuwe provider geen overstapservice, dan kunt u op de website van uw nieuwe provider vinden hoe u zelf uw oude abonnement opzegt.

5. Heb ik nieuwe apparatuur nodig?
Nee hoor, zeker niet. U krijgt van uw nieuwe provider een kastje (modem of router) waarop u gewoon uw huidige apparatuur kunt aansluiten.

6. Kan ik tijdens het overstappen gewoon internetten, bellen en tv-kijken?
U kunt probleemloos van de ene naar de andere provider overstappen. We raden u wel aan om uw huidige abonnement pas op te zeggen zodra uw nieuwe abonnement geactiveerd is. Zo zit u geen minuut zonder internet, telefoon of televisie.

7. Kan ik mijn e-mailadres houden als ik overstap naar een andere provider?
Dat kan helaas niet. Als u overstapt naar een andere internetprovider, dan krijgt u van deze provider meestal een nieuw e-mailadres. U kunt dit gebruiken, maar wij raden u aan om een provider-onafhankelijk e-mailadres te nemen van bijvoorbeeld Hotmail of Gmail. Deze e-mailadressen blijven altijd bestaan en zijn overal ter wereld en bij iedere provider te gebruiken.